EURO ROSA

EU projekti

Projekt je sufinancirala Europska unija iz instrumenta Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja „REACT-EU“

Naziv projekta:
Jačanje konkurentnosti poduzeća Euro Rosa za proizvodnju papirne higijenske konfekcije ulaganjem u nove strojeve u vidu digitalizacije i zelene tranzicije.

Kratki opis projekta:
Projekt obuhvaća nabavu novih digitalnih strojeva kojima će se modernizirati proizvodnja higijenske papirne konfekcije. Nabava proizvodne linije sustav za omatanje i slaganje proizvoda, nabava linije za proizvodnju papirnatih salveta, nadogradnja postojeće linije sa sustavom za pakiranje proizvodnih jedinica u papir. Kao rezultat ovoga projekta poduzeće će lansirati na tržište nove proizvode omotane u papir umjesto u foliju, te novi proizvod salveta dvoslojna laminirana 38×38 cm sa ili bez tiska i salveta jednoslojna 30×30 cm.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
Glavni cilj odnosno svrha ovog projekta je povećati konkurentnost MSP-ova kroz ulaganje. Dodanti cilj projekta je smanjiti zagađenje okoliša kroz smanjenje potrošnje folije i postepeno izbacivanje iz proizvodnog procesa. Primjenom novih strojeva omogućeno je smanjenje potrošnje folije, uveden novi ekološki način pakiranja proizvoda u papir. Ubrzan je proizvodni proces, smanjeni troškovi po jedinici proizvoda i smanjena količina otpada, poslovanje se širi na nova tržišta.

Ukupna vrijednost projekta: 11.511.500,00 kn
Ukupno prihvatljivi troškovi: 10.010.000,00 kn
Iznos koji sufinancira EU: 4.347.826,09 kn
Referentna oznaka: KK.11.1.1.01.0865.
Razdoblje provedbe projekta: 01.12.2021. – 01.08.2023.
Kontakt osobe za više informacija: Ivan Mihalić, direktor

eurorosa@eurorosa.com
Strukturni fondovi
Konkurentnost i kohezija

Pošaljite upit
Ostavite nam vaše podatke da dogovorimo sastanak i da vam prezentiramo naše proizvode.
Skip to content